| Dansk BørneAstma Center

1. november 2016: Interview hos DBAC af den største russiske TV kanal, Channel One.

Dansk BørneAstma Center fik et sjældent besøg af en journalist og kameramand fra den største russiske TV kanal, Channel One. De interviewede professor Hans Bisgaard om astma og behandlingen af sygdommen, og var særligt interesseret i at høre om astma i forbindelse med sport. Journalisten fik under besøget prøvet en lungefunktionstest, som forskningsenheden udfører på de 1100 børn, der er blevet fulgt i klinikken siden fødslen.

22. august 2016: Sundheds- og Ældreminister Sophie Løhde besøger Dansk BørneAstma Center

Professor Hans Bisgaard, der har opbygget og leder DBAC, viste ministeren rundt på den kliniske forskningsenhed, der følger 1100 danske børn siden fødslen for symptomer på astma, allergi og eksem.
Her blev ministeren også præsenteret for, hvordan centret arbejder med de dramatiske forskelle, der er i behandling og diagnosticering mellem læger, når det kommer til børneastma

3. juni 2016: Læge, Phd Bo Chawes forsvarer sin doktordisputats

Bo Chawes, der har været tilknyttet Dansk BørneAstma Center gennem en lang årrække, fik den 3. juni 2016 tildelt sin doktorgrad (dr.med.) ved Københavns Universitet for sin afhandling med titlen "Low-grade Disease Activity in Early Life Precedes Childhood Asthma and Allergy”

Læs mere her

1. juni 2016: Klaus Bønnelykke ny overlæge på Dansk BørneAstma Center

Klaus Bønnelykke, læge, Phd, er 1. juni 2016 blevet ansat som overlæge i pædiatri på Dansk BørneAstma Center.
 
Klaus Bønnelykke har siden 1998 været involveret i forskningen med COPSAC (Copenhagen Prospective Studies on Asthma in Childhood) ved Dansk BørneAstma Center, hvor han har udført sit ph.d-studie, været ansat som postdoc og seniorforsker, og har haft perioder med forskningsorlov under speciallægeuddannelsen.

Læs mere her

1. februar 2016: 1 mio. euro til forskning i børneastma og ubalance i tarmen

Forskere under ledelse af Hans Bisgaard fra Dansk BørneAstma Center får sammen med forskere fra KU, Frankrig og Canada en samlet EU-bevilling på 1 mio euro til forskning i sammenhænge mellem bakterie-vira (bakteriofager) i tarmfloraen og børneastma.
Læs mere her

14. december 2015: Ung læge fra Dansk BørneAstma Center får Forskertalentpris

Jakob Stokholm, læge, ph.d. har fået tildelt Det Frie Forskningsråds Forskertalenpris, Sapere Aude, til sit projekt omkring betydningen af tarmens komplekse samfund af bakterier (mikrobiomet) i det tidlige liv for senere udvikling af astma, allergi og eksem. Jakob udfører projektet hos en af verdens førende forskere indenfor det humane mikrobiom, Professor Martin Blaser, ved New York University, Langone Medical Center, USA.

10. september 2015: Dansk BørneAstma Center får usædvanlig amerikansk bevilling

Det amerikanske forskningsagentur, National Institutes of Health (NIH), har givet 2 millioner dollars til at afdække mekanismerne bag udviklingen af børneastma, der i dag rammer ca. 20 procent af alle børn inden skolealderen i den vestlige del af verden.

Bevillingen er usædvanlig, fordi langt størstedelen af NIHs bevillinger går til USA og Canada, og det hører til sjældenhederne, at en dansk forskergruppe modtager direkte støtte af det amerikanske forskningsagentur.

21 april 2015: Danmarks Lungeforening arrangerer i 2015 to FamilieCamps.

Tag hele familien med til en weekend fyldt med spændende teateroplevelser for børnene, hyggelige stunder, og ny viden til hverdagen med et kronisk sygt barn. FamilieCamp er et vigtigt pusterum for familier med syge børn og en helt unik mulighed for familier med børn der er i isolation, samtidig giver det familierne mulighed for at mødes i trygge rammer i forhold til infektionsrisiko. Læs mere og tilmelding findes på www.lunge.dk/familiecamp

31 januar 2015: Mekanismerne bag svær astma hos børn skal afdækkes.

Det er endnu en gåde, hvorfor nogle børn udvikler særligt alvorlig astma. Og fordi vi ikke forstår de helt præcise mekanismer, så er vi heller ikke i stand til at behandle eller forebygge astma optimalt hos disse børn. Nyudnævnt Lundbeckfond Fellow, børnelæge Klaus Bønnelykke fra Børneastmacentret COPSAC, vil kortlægge den genetiske regulering af astma, for derved at forbedre kvaliteten af både forebyggelse og behandling.

2 december 2014: Gigantstudie forbinder kejsersnit med en række kroniske sygdomme

Mennesker født ved kejsersnit har oftere en række kroniske sygdomme som astma, gigt, allergi, tarmsygdomme og leukæmi end vaginalt fødte, viser ny dansk forskning.

For første gang nogensinde har forskere vist, at børn, der kommer til verden ved kejsersnit, har markant højere risiko end vaginalt fødte børn for at få ikke bare astma, men en række kroniske sygdomme, der opstår på grund af fejl i immunsystemet.

Dansk BørneAstma Center • Københavns Universitets Hospital • Gentofte
Danish Pediatric Asthma Center • Copenhagen University Hospital
Ledreborg Alle 34 • 2820 Gentofte • phone +45 3867 7360 • contact@copsac.com